Parintii ar trebui sa stie ca bebelusii aud chiar si cand sunt in burtica, de aceea este bine sa vorbim cu ei si in acea perioada din viata. Mai mult, studiile recente arata ca de fapt bebelusii plang in limba mamelor, pentru ca ei aud si vor sa comunice cu mama lor. Chiar daca vi se pare de necrezut, s-a dovedit deja ca belelusii au si ei accent atunci cand plang, de aceea este bine sa stim aceste lucruri si sa ne folosim de ele. Ati vazut pinguinii cum isi recunosc puii dupa “voce”, desi sunt mii pe acea plaja?

Stiati ca bebelusii plang in limba mamelor lor ?

Deci este dovedit, bebelusii plang cu accentul mamelor, studiul facut in Germania pe bebelusi din Franta si Germania au dovedit acest lucru, fara echivoc. Dar cum interpretam plansul bebelusului? Mai mult, ati vazut ca plansul propriului copil nu este la fel de suparator ca cel al altui copil? Asta pentru ca exista o conexiune intre mama si copil. Dar ce ne facem daca auzim copilul palngand noaptea? Il ignoram in speranta ca se linisteste sau incercam sa-l faca sa adoarma la loc?

Studiile arata ca bebelusii nu se trezesc noaptea pentru ca le este foame, mai ales cand au trecut de varsta de un an, insa se pare ca au un “scop” mai lumesc: nu vor sa o lase pe mamica lor sa le faca un fratior! revenind la intrebarea anterioara: este indicat sa invatam copilul de mic sa adoarma singur, fara “ajutorul” mamei. Insa nu lasati copilul sa planga prea mult, daca vedeti ca nu se linisteste, dupa maxim 2 sau 3 minute, incercati sa-l adormiti. Bebelusii au si ei etape de somn ca si oamenii maturi!

plansul bebelusului

Știați ca bebelușii plâng în limba mamelor lor ?