Am promis in primul nostru articol ca o sa va dam un exemplu de profil de bona ce va fi postat pe site, asa ca ne tinem de cuvant si iata ca al doilea articol de pe site-ul Mamica.Org este dedicat acestui aspect. In primul rand CV-ul sau de fapt pagina dumeneavoastra de prezentare va trebui scris corect din punct de vedere gramatical, fara prescurtari si evident nu scrieti cu majuscule. Incercati sa scrieti in CV care sunt principalele dumneavoastra calitati, in asa fel incat mamicile sa alerge dupa voi sa va angajeze!

Bona perfecta – angajeaza-te ca bona pentru copii – Model CV

Poza CV bonaAsa cum spuneam ar trebui sa aveti o poza – nu neaparat cea reala, dar care sa va deosebeasca cumva de restul bonelor, nu doar prin nume. La fel ca poza din stanga ea va sta pe pagina dumneavoastra de profil de pe site-ul nostru, va fi prezenta pe toate paginile tale, caci asa cum am zis inca de la deschiderea site-ului, poti scrie si tu aici – sa zicem ca povestesti o zi obisnuita din viata unei bone,  din experienta ta. Asa mamica care este dispusa sa te angajeze o sa stie mai repede pe mana cui lasa copilul.

Era sa uit: poate vrei sa fii bona interna in Germania, Austria sau Spania? Sa stii ca avem legaturi cu multe dintre comunitatile roamnilor din Uniunea Europeana, deci ai putea lucra acolo la o familie de roamni! De aceea in CV-ul tau ar trebui sa fie incluse si abilitatile pe care le ai, cum ar fi cantat, desenat sau cunostinte de limbi straine. Aici evident va trebui sa ai si aptitudinea de a-l invata pe cel mic, dar nu cred ca este o problema pentru tina asta, nu-i asa?

Explicati mamicilor si taticilor ca nu veti sta toata ziua la televizor cu micutul, spuneti parerea deschis despre cum vedeti voi munca de bona si cum ajutati la dezvoltarea copiilor pe care-i aveti in grija. Specificati daca vreti sa NU vreti sa va ocupati de menaj – bona nu est esi menajera prin definitie, spuneti daca vreti concedii platite, etc. Adica sa fie spus de la inceput totul – sau macar ce este important – sa nu ne trezim dupa o luna sau doua,ca am ales gresit – fie bona fie familia.

Bona copii

Bona perfecta – angajeaza-te ca bona pentru copii – Model CV