Daca ma intrebati pe mine ca mamica a patru copii [ de acum mari, la casa lor ] as zice ca variantele optime sunt bunicii – de preferat la tara, cresa si abia in ultima instanta bona. Am sa va explic si de ce cred ca asa este cel mai bine – desi deja legile s-au schimbat si vrem sau nu, va trebui sa ne dam copii la cresa, gradinita, clasa pregatitoare si sa renuntam la bone sau bunici. Sper sa fie si portite de scapare, caci altfel ne vom face copii un fel de zombi, dar asta este doar parerea mea.

Bona sau la cresa, ce-i mai bine pentru copil?

De ce optez pentru cresterea copiilor de catre bunici? In primul rand au experienta, ceea ce conteaza cel mai mult, in al doilea rand nu se pune problema de incredere. Iar copii adora bunicii, nu-i asa? OK, sa zicem ca bunicii nu sunt disponibili – zeci de motive, merg la munca, nu avem loc sa-i primim la noi si nici nu vrem sa le dam copii, asa ca sa zicem ca asta nu merge, ce facem? Pai daca nu vrem sa stam noi cu ei, asa ar fi cel mai bine – luati aminte de ce fac tarile nordice [ Suedia, Norvegia, etc. ] care dau concedii de maternitate anu la rand, platit evident! – deci daca vrem bani in loc sa stam cu copliul nostru, atunci alegem cresa!

De ce alegem sa dam copii la cresa? Pentru ca acolo este un mediu unde acesta se dezvolta, nu creste ca oul in strachina. DA, este incomod, dar avem ajutor specializat! Nu vrem iubire, specializare? Atunci alegem bona – sau daca avem bani ne luam o super-bona, cu studii, care canta si deseneaza frumos, da lectii de pian si limbi straine! DA, merge si asa! Sau luam o filipineza ca sa fim la moda!

la creșă

Bona sau la creșă, ce-i mai bine pentru copil?