Studiile recente au demonstrat ca bunica materna este [ sau ar trebui sa fie ] cel mai important om din viata unui copil. La mine asa a fost, nu zic ca asta demonstreaza ceva, insa daca ar fi dupa mine, as obliga parintii care lucreaza si nu pot sta cu copiii sa-si duca macar sase luni pe an copiii la bunici. Iar daca ar fi dupa mine din nou, cu sigurnata ca ma consider cea mai buna bona pentru nepoteii mei! Pentru ca am invatat din propriile greseli, stiu de ce are nevoie copilul, cum sa-l educ ca sa evit duritatea parintilor, sau din contra – prea multa libertate.

Bunica materna si copiii

Chiar daca nu va vine sa credeti, legatura genetica dintre bunica si nepot este foarte stransa, pentru ca micutii mostenesc de obicei materialul genetic de la bunic nu direct de la parinti. Asa se face ca pe langa dragoste si afectiune, copiii primesc acest bagaj genetic care-i apropie foarte mult de bunici. Recent sepcialistii au descoperit ca cel mai mare bagaj genetic se mosteneste pe linie materna. De aceea bunica din partea mamei este atat de importanta pentru copii.

Acum nu trebuie gandit totul in termeni stricti, totul este relaiv ingenetica, noi vorbim aici despre majoritatea cazurilor. Dar si fara aceasta afinitate genetica, bunicii raman cei care iubesc nepotii extraordinar de mult si sunt o dadaca mai buna decat oricare alta. In plus bunicii au pe langa rabdare si experienta, mult timp liber. Daca mai adaugam si dragostea fata de proprii copii si dorinta de ai ajuta, intelegem perfect de ce alegerea ar trebui sa fie in favoarea lor atunci cand ne crestem copiii!

Bunica materna si nepotii