Majoritatea mamicilor se intreaba daca este bine sa bea cafea in timpul sarcinii, asa ca apeleaza mai mereu la sfaturile doctorului Google, care le stie pe toate. Fara sa mai discutam despre excese, pentru ca astea cu siguranta nu pot sa fie benefice in niciun caz, hai sa vedem ce efecte poate avea cafeaua pentru femeia gravida. Daca discutam despre cofeina, atunci ar fi bine sa stim ca o gasim si in alte alimente, precum ceaiul, ciocolata sau cacao. Asadar nu acesta este principalul aspect asupra cauia trebuie sa ne concentram, ci restul substantelor din cafea, care pot afecta sarcina [ sau ma rog, nu o afecteaza, dupa cum spun unele surse de pe internet ].

Cafeaua in timpul sarcinii

Studiile arata ca mai multe cesti de cafea pe zi dauneaza GRAV asupra bebelusului in formare, asadar nu mai are rost sa insistam ca mai multa cafea inseamna mai multe riscuri. Daca mai adaugam si alte obiceiuri daunatoare asociate cu cafeaua, poate e mai bine ca macar pe timpul sarcinii si al alaptarii sa renuntam la cafea. Daca nu puteti face asta, rezumati-va la o ceasca mica, dar nu pe stomacul gol. Cofeina se elimina, deci cafeaua cosumata in cantitati mici desi nu este recomandata, poate fi eliminata destul de bine de catre organism.

Cata cafea pot consuma in timpul sarcinii? Asa cum ziceam mai sus, 150 de mililitri este cantitatea maxima pe care medicii o admit in cazul mamicilor gravide. Incepand cu a treia cana de cafea pe zi se considera consum exagerat, asadar este 100% contraindicat. Efectele cafelei sunt aceleasi si in cazul fatului, deci tot ceea ce stim ca afecteaza un matur, va afecta si copilul din burtica. Doar ca efectele sunt de 10 ori mai mari! Atentie! Mai multe cesti de cafea pot duce inclusiv la pierderea sarcinii, asadar ganditi0va de doua ori cand faceti asta!

Exista si avantaje [ beneficii ] ale consumului de cafea, indiferent ca sunteti sa nu gravida. Are efect diuretic, deci favorizeaza deshidratarea, ceea ce evident nu este tocmai ok pentru o viitoare mamica. dar cel mai mult ar trebui sa intelegem ca daca noi putem elimina cofeina, aceasta penetrand placenta nu va putea fi eliminata si de catre fat. Deci il va impiedica sa doarma si chiar daca vi se pare ciudat, DA – beleusul din burtica are si el nevoie de somn. Ar mai trebui sa stiti ca nu doar cafeaua contine cofeina, dar si ceaiul si ciocolata. Nu mai zicem de bauturile carbogazoase, car etrebuie eliminate 100%! Concluzia? Mai bine renuntati la ceafea pe timpul sarcinii si al alaptarii.

Ibricul de cafea

Cafeaua in timpul sarcinii – pro si contra