Acest articol vine in sprijinul mamicilor si al bonelor deopotriva, caci desi parintii vor de la bona cat mai multe iar bona doreste cat mai putine activitati conexe, pana la urma trebuie sa existe o cale de mijloc. O sa plecam de la titlul articolului si o sa dezbatem putin problema, caci desi s-a discutat de multe ori pe facebook despre asta, nimeni nu a tras pana acum o concluzie, cum facem sa ne fie bine tuturor?

Care este deosebirea dintre mamica si bona – cum ne armonizam cererea si oferta

mama sau bonaAsa cum spune si titlul nostru, ar trebui sa alegem ce vrem sa facem, sa fim o mamica model sau sa mergem la munca si sa ne angajam o bona? Nu discutam acum despre situatiile in care mama angajeaza o bona dar de fapt sta si ea cu copilul, bona fiind un ajutor in casa, pentru ca micutul sa nu fie niciodata singur si fara un companion.

Dupa ce am terminat perioada de concediu postnatal avem de ales intre a ramane acasa si a ne ocupa de copil, asigurand astfel rolul de mama 100% sau ne decidem sa angajam o bona. Asa cum tu vei merge la serviciu pentru ati asigura bunastarea familiei, asa si bona vine sa se ocupe de copilul tau pentru a duce si ea un trai decent. Am vazut de multe ori ca se cere ca bona sa iubeasca copii, asa cum si tu iti faci cu placere job-ul. Insa daca esti sa zicem contabila la o firma, iti place si esti si super-calificata, cred ca nu ti-ar conveni ca seful sa te puna sa speli toaleta zilnic, ca nu e prea greu si ca oricum cineva trebuie sa o faca. Asa este si cu bona, chiar daca iubeste copii, rolul ei este sa educe copilul, caci acesta ar trebui sa fie rolul ei, apoi evident sa-i dea de mancare, sa-l plimbe si sa-l supravegheze.

DA, nu e greu sa fii mama, o spui tu dupa orele de nesomn, grijile care te copleseau cand micutul plangea si nu stiai de ce, dar a cere unui angajat sa fie “copia ta”, fara a oferi o motivatie – inseamna ca ori suntem nerealisti, ori vrem de la altii ceea ce noi nu putem oferi. Hai sa vedem ce aveti de spus, voi mamicile si bonele. Dar constructiv, fara sa incercam sa punem o parte sau alta intr-o lumina negativa.

Mamica sau bona

Care este deosebirea dintre mamica si bona – cum ne armonizam cererea si oferta