Am vazut ca se discuta intens in grupul nostru de mamici si bone de pe FaceBook despre programul si indatoririle unei bone interne. Chiar daca aceste aspecte se lamuresc de obicei intre angajat si angajator, exista zic eu niste regului omenesti in acest sens. Din pacate exista si cutume care cel putin mie nu mi se par ok, fara a comenta prea mult de ce si cum se ajunge la acestea. Prima problema care mi se pare incorect abordata este ca cu o zi libera pe saptamana sau doua weekend-uri pe luna.

Care este programul bonei interne si ce atributii are bona

Spuneam mai sus ca nu mi se pare corect ca pentru salariul minim pe economnie platit fara carte de munca sa te folosesti de bona mai mult de opt ore pe zi si cinci zile pe saptamana. De ce? Pentru ca asa zice legea, nu? Aceasta ar fi explicatia simpla, dar si omeneste vorbind, de ce sa obligi pe cineva sa munceasca mai mult decat au socotit specialistii ca este uman sa o faci? Daca ne incadram in ceea ce am zis la inceput, adica salariu mic si munca la negru, o faci doar daca nu ai ce face si esti nevoita sa te lasi exploatata, alta explicatie nu exista. Adica in opinia mea, mamele profita de pe urma saraciei, ceea ce da oarecum dreptul bonleor sa nu mai fie atat de cinstite si devotate.

Acum la atributiile bonelor ce sa zic? Bona platita minim si fara concediu sau zile libere nu poate fi un inlocuitor al mamei, deci ea ar trebui sa astepte sa treaca timpul, facand minimul posibil. De ce? Pentru ca daca nu esti fericita, multumit asi faci totul doar pentru ca nu ai incotro, nu poti fi o mama surogat, care sa faca exact ce face mama, nu-i asa?

Program bona

Care este programul bonei interne si ce atributii are bona