Nu cred ca exista bucurie mai mare decat aceea de a fi mama, oricat ar vrea si taticii sa fie la inaltime la acest capitol, mamica este cu siguranta cea care are pe langa cea mai grea sarcina, cea mai mare bucurie posibila. Nimic nu se compara cu acest miracol, cand din dragoste apare o noua viata, ocrotita timp de noua luni de corpul mamei. Insa nu de multe ori avem si zile mai putin bune, zile in care simtim ca innebunim, ca nu mai putem. Am dreptate?

Cat de greu este sa fii mamica si de ce – sfaturi pentru mamici

iarnaDaca te pregatesti sa fii mamica ar trebui sa sti icateva lucruri, pentru ca fara a dori sa dam o nota mai trista acestui articol, nu putem ocoli realitatea. Mai tineti minte discutiile despre Madalina Manole? Mai bine sa evitam neplacerile decat sa ne facem ca ele nu exista, nu-i asa? Iar ca viitoare mamica sa stii ca vei plange mult, nu am vazut pana acum nicio mamica care sa nu fi varsat tone de lacrimi in primii ani de dupa nasterea micutului. Au fost lacrimi de bucurie, dar si de disperare sau neputinta, tot ce trebuie sa faci este sa fii pregatita pentru asta, trece ca iarna sau ca ploaia, apoi vine vara si soarele.

Mai este ceva despre care trebuie s astii: de multe ori te vei simti singura, caci oricat am vrea, sotul nu este mereu alaturi, are trebuirile si grijile lui, iar aceste momente de singuratate vor veni cu siguranta. Tot ce trebuie sa faci este sa discuti cu el, de multe ori o face fara sa-si dea seama, desi te iubeste si pe tine si pe copil mai mult decat orice pe lume.

La final am sa-ti reamintesc ca totul trece, insa ceva va ramane de acum neschimbat: nu-ti mai apartii 100%, acum te vei imparti intre tine si copil, iar cel mai important ramane copilul. Adio independenta de car ete bucurai inainte, daca vrei sa fii o mama buna, te vei dedica trup si suflet copiilor tai. Iar daca sotul crede ca nu-i mai acorzi suficenta atentie, adui aminte ca si el este parinte, poate o sa-i acorde si el mai multa atentie copilului.

Rulul de mamica

Cat de greu este sa fii mamica si de ce – sfaturi pentru mamici