In general mamicile care au de lucru sau vor mai mult timp liber sau pur si simplu ajutor pe perioada cat copii sunt mici, cauta o bona. Multe apeleaza la agentii, unde evident au de dat un comision dar scapa de interviuri, etc. Problema este ca nici agentiile nu garanteaza in niciun fel ca persoana este cea potrivita pentru a fi bona pentru copilul dumneavoastra. Asa s-a ajuns la site-uri gratuite de profil sau pagini si grupuri pe FaceBook unde mamicile si bonele pot interactiona.

Cat de usor este sa-ti gasesti o bona pe FaceBook

Asa am ajuns si noi sa avem un grup asociat – Caut Bona – unde deja s-au perindat peste 6500 de persoane, deci teoretic cel putin in jurul Bucurestiului sunt sanse mari sa-ti gastesti ceea ce cauti. Cam multe discutii legate de salarii, unele bone cred ca sunt in Elvetia, alte mamici au impresia ca ar munci cineva cu mai putin decat minimul pe economie. Asadar cine apeleaza la FaceBook pentru a gasi o bona? Sau ce bona sta pe site-ul de socializare fara a merge la o agentie?

In primul rand FaceBook este de folos celor ce sunt din provincie sau din diaspora, dar si celor din capitala. Evident ca nu e foarte simplu, pentru ca fie apelezi la o agentie, fie incerci pe cont propriu, nu sunt garantii. Totusi, sfatul nostru este sa va puneti in pielea celulilalt: mamica nu este mereumilionara, iar bona nu este o sluga ci mai degraba un inlocuitor de mama. Asadar trebuie sa gasiti un echilibru intre leafa si inadatoriri. As vrea sa vad ca sunt mai putine discutii in contradictoriu pe FaceBook pentru ca nicio persoana nu se va schimba in urma lor, ci vor crea doar tensiuni inutile!

mămica și copilul

Cat de ușor este sa-ți găsești o bona pe FaceBook