Meseria de bona nu presupune menajul, ca sa fie clar de la inceput, dar nici huzur timp de noua ore ( din pacate, trebuie sa astepti sa vina parintii de la munca ). Salariul decent al unei bone ar trebui sa fie in Romania intre 1.500 de lei si 2.000 ( eventual cu carte de munca). Dar gata cu drepturile bonei, sa trecem la munca ei, la indatoriri si sarcini. Bona ar trebui sa se ocupe fizic de cel mic minim sapte ore pe zi, evident aici intra in discutie varsta bebelusului ( copilului). Cand zicem sa se ocupe inseamna ca se joaca cu el, il leagana, face lectii, etc. Adica nici pe departe nu inseamna ca te uiti la televizor in timp ce copilul se joaca singur.

Ce inseamna sa fii bona cu adevarat, nu paznic la copil

Indiferent de varsta celui mic si de anotimp, trebuie sa iesi cu el la plimbare, la joaca. Ba cand are sa zicem cinci anisori, mai mergi chiar si la teatru, daca exista in oras. Educatia copilului este foarte importanta, deci ca bona stai langa copil, interactionezi cu el, nu stai langa el pe post de paznic. Am vazut multe bone care stau la televizor, tolanite. In timpul asta copilul isi vede de ale lui, cred ca adunate nu sunt 30 de minute de convorbire cu cel mic. Asa NU se poate! Este mic, inca nu vorbeste? Ii citesti, ii canti, te plimbi cu el, incerci sa-l inveti cuvinte, etc. Adica esti o mamica fara alta preocupare decat cel mic!

Bona se ocupa de tot ce tine de cel mic! Poate gati, daca parintii au lasat tot ce trebuie, pune rufele micutului la spalat ( spala masina, nu-i o munca asa de grea ), face curatenie in camera celui mic, aranjeaza jucariile, etc. Pauza? Mai deloc! Esti la munca, da o munca grea, care te solicita, dar nu esti in concediu! Dupa munca si rasplata vine! Aveti de adaugat? Nu ezitati!

Angajam bona

Ce inseamna sa fii bona cu adevarat, nu paznic la copil