Copilul tau este fiinta cea mai daga pentru tine. El este esenta si cel mai important membru al familiei. Prin copilul tau inveti ce este respinsabilitatea si bucuria, dorinta si rasplata, grija si educatia si asa mei departe. Nu este simplu sa cresti un copil. Nesecita timp, necesita intreaga atentie, o grija permanent pentru o alimentatie sanatoasa si pentru sanatatea sa insasi. Un parinte nu este intotdeauna de ajuns in aceasta activitate de crestere a unui copil, mai ales cand este foarte mic, de aceea ambii parinti trebuie sa fie implicati. Ajutorul altora din familie: frati mai mari, bunici; este mereu bine venit.

Cine crezi ca are grija de copilul tau?

Se poate intampla ca in anumite momente parintii sa nu faca fata pe cat este necesar. acordarii corespunzatoare a grijei pentru copil. Motivele sunt multe: program prelungit la serviciu, probleme de sanatate, probleme financiare, pura nepricepere. In asemenea situatii este bine sa se apeleze atat la cineva de incredere cat mai ales la cineva experimentat. In aceasta categorie pot sa intre bunicii, vecinii, prieteni de familie care au o mai indelungata experienta de parinti, dadace cu experienta. Nu exista un sablon anume dupa care sa se aleaga persoana sau pesroanele care pot fi de folos, caci nici varsta, nici gradul de rudenie, nu sunt definitorii in a fi o buna companie pentru un copilas. Este important ca de la acea pesroana sa se aiba ce se invata, sa fie acceptat de copil, sa fie o prezenta energica si vesela pentru cel mic, caci pana la urma asta inseamna copilaria: energie si bucurie.

Asadar, o persoana care sa fie naturala si sincera in faptele sale, prietenoasa, vesela, care sa aiba puterea si cunostintele de a educa, cu mare pofta de viata, priceputa cat de cat la gatit si alte activitati de gospodarie, este potrivita sa fie alaturi de copilul tau. Nu o diploma sau un curs garanteaza acest lucru, ci elementele enumerate putin mai sus.

Autor: Laurentiu

Angajez dadaca

Cine crezi ca are grija de copilul tau?