M-am decis sa deschid acest subiect pentru ca si eu fac parte dintr-o astfel de familie, ambii soti fiind recasatoriti si cu copii din casniciile anterioare. Sunt situatii diferite, ambii soti vin cu cate unul au mai multi copii intr-o noua casnicie, sau doar unul vine cu copii. Problemele sunt atat de diverse incat ma tem ca nu o sa reusesc sa le clarific pe deplin intr-un singur articol. Exista situatii in care partenerul nu accepta copilul celuilalt, caz in care sugerez de la inceput sfarsitul relatiei.

Copiii din casatorii anterioare

Nu va lasati pe o ureche, ca va trece si ca oricum copilul va pleca la casa sa. Sunt si aici atat de multe situatii de luat in calcul, incat nu are rost sa le enumar. Dar daca unul din soti nu accepta copii celuluilalt, e cazul sa rupeti relatia inca de la inceput. Altfel stau treburile cand copii nu accepta faptul ca in viata parintelui sau a aparut cineva, iar acela sta impreuna cu el. Aici cred ca trebuie rabdare. Iar mult edepind de varsta copilului, cand acesta este mic sansele de rezolvare sunt de peste 80%, cand insa este adolescent sau matur, deja lucrurile se complica.

Situatia 1: Tata se recasatoreste, se muta cu noua partenera si copliul ei impreuna. Doar ca sotia actuala nu se prea intelege cu copilul sotului, ramas cu mama sa. Ce e de facut? Cedezi la primele animozitati? Ai rabdare si incerci sa rezolvi intr-un final situatia? Sau te faci ca nu sunt probleme?

Situatia 2: Copilul partenerei sta cu tine, dar nu te prea agreeaza. Ce faci? Sau mai exact cum aduci lucrurile pe un fagas normal? Cel mai rau este cand toti se prefac. Dar la prima neintelegere sar scantei. Iar parintii sunt prinsi la mijloc. Mama iti reproseaza ca nu esti rabdator, tatal ii reproseaza mamei ca nu rezolva conflictul si nu explica copilului sa se comporte corect. Atentie! NU spune nimeni sa existe dragoste din partea copilului pentru “intrus”, dar respect cred ca trebuie sa existe.

Situatia 3: Ambii parinti au probleme cu copilul celuilalt, iar aici avem cazul cand copii traiesc impreuna sau separat [ macar unul din ei ].

Daca a fost destul de usor sa indentificam cazurile, mai greu este sa gasim soltii, pentru ca sunt atat de diferite aceste situatii, incat am putea sa scrie o carte pentru fiecare cuplu in parte.

Copii si casatorii

Copiii din căsătoriile anterioare si ce probleme pot sa apara