Dacă te-ai decis să ai un bebeluș şi ai o viţa de cuplu activă, atunci pe măsură ce trece timpul te întrebi din ce în ce mai mult dacă tu și partenerul tău ați reușit să concepeți. Pentru a-ți da seama, cu siguranță sunt câteva semne care îți pot indica o posibilă sarcină dar înainte să te apuci să dai vești pe baza acestor simptome ține cont că este posibil să le ai și dacă nu ești însărcinată.

Un consult medical și un test de sarcină făcute la momentul potrivit sunt cele care pot să îți comunice cu adevărat acest diagnostic de sarcină.

Dar o dată ce aceste semne de sarcină sunt instalate poți cel puțin să determini dacă este cazul unui consult medical sau nu.

 Semne de sarcină pe care poți să le iei în calcul

 Primul semn de sarcină este oboseala excesivă. La un moment dat simți că tot ce făceai înainte te epuizează și începe să îți fie somn la ore la care nici măcar nu te așteptai. Imediat ce se instalează o sarcină crește nivelul de progesteron care automat cere odihna. De asemenea, un semn clar este întârzierea menstruației sau chiar lipsa ei dar de multe ori și acest semn poate fi cauzat de alte motive. Așadar este bine să așteptați să vedeți ce se întâmplă iar la câteva zile după ce a întârziat menstruația faceți-vă un test de sarcină. Acum, datorită avansării tehnologiei din lumea medicală acestea au o acuratețe de 99%. Totuși, indiferent de rezultat este bine să mergeți la medic întrucât numai el vă poate spune dacă aceste simptome și întârzieri sunt semne de sarcină. De multe ori poți avea aceleași simptome ca în momentul în care îți vine menstruația, dureri de cap, crampe, oboseală, foame excesivă și la 10 – 14 zile de la fertilizare apare și o sângerare ușoară care nu trebuie să te sperie. Se numește sângerare de implantare și are loc în momentul în care oul fertilizat se prinde de peretele uterului. Sânii dureroși crescuți în volum, aveți senzația de greu, este un alt semn de sarcină.

Alte semne de sarcină pe care le poți lua în considerare

Senzația de greață apare și ea iar o dată cu aceasta sensibilitatea la mirosuri cum ar fi la mâncare, fum de țigară sau parfum. Acesta este un semn clar în primul trimestru de sarcină. Aversiunea sau pasiunea pentru diverse alimente este iarăși un semn de sarcină care ar putea să vă pună pe gînduri. Dacă până acum erau anumite alimente pe care nu le suportai și brusc îți este poftă de ele în așa hal încât ai face orice pentru a le gusta măcar atunci se încadrează în simptomele pe care le ai în timpul sarcinii.

Durerile de cap sunt un alt semn întrucât creșterea nivelului de sânge cauzat de schimbările hormonale duce la aceste dureri frecvente. Schimbările de dispoziție vin deodată cu sarcina și dacă treci de la stări de extaz la agonie, de la râs la plâns atunci ia în calcul că ai putea să fii gravidă.

Acestea sunt doar câteva din semnele precoce de sarcină care ar putea apărea. Autodiagnosticarea pe baza acestor semne nu te ajută decât să ți se confirme bănuiala dar controlul medical este esențial. Și să nu îți fie teamă dacă nu ați reușit chiar acum, poate data viitoare veți avea noroc și cu ajutorul medicului veți găsi o soluție.

sarcina

Cum îți dai seama că ești însărcinată?