Am sa va zic cat eceva despre hrana sanatoasa pentru copii, multe din informatii fiind luate din cartile de specialitate, dar si multe dintre ele dintr-0 atenta observatie a ceea ce-i face si ce nu-i face bine unui micut. Cred ca am invatat cu totii ca nu tot ce-i sanatos este si gustos si vice-versa, nu tot ce-i gustos este si sanatos. Iar cand vine vorba de copii, aici lucrurile trebuie privite cu mai multa atentie decat la un adult. Asta pentru ca va zic din experienta, gustul se formeaza de mic. Depinde cum esti educat.

Cum ne hranim sanatos copilul – sfaturi si idei de la mamici

Pofta bunaAm in familia mea doi mancaciosi, baiatul si sotul – deci pot sa experimentez pe ei destul de bine, ambii fiind greu de convins sa incerce o mancare noua. Prima experienta. hrisca – sanatoasa si mai ales cu inalte calitati nutritive. Ei bine, baiatul o mananca cu placere, sotul nici nu vrea sa o vada in farfurie. Dar la friptura ambii sunt parca dintr-o bucata, facuti de o singura mama!

Nu mai zic de Coca Cola – pana acum doi ani era o lupta in casa cine termina sticla de doi litri, acum ma bucur ca nu o mai vad prin casa, avand la dispozitie ceva nou si sanatos: siropul natural facut de obicei din visine, dar si din alte fructe de la noi din gradina. DA, avem o casa la tara unde stam mai toata vara, iar de aici ne aprovizionam cu fructe proaspete si evident facem compot, gem, ducleata si suc natural. Sucul il iau de la dulceata, ca sa fie mai densa, apoi cu apa minerala iese ceva de 100 de ori mai bun (dar si mai sanatos)  decat Coca Cola!

Revenind la copii, va trebui sa le asiguram o alimentatie echilibrata formata din cereale si cartofi, fructe si legume, proteine si calciu. Cam de asta are nevoie un copil sa creasca mare si sanatos. Evitam pe cat posibil – dar nu interzicem 100% – dulciuri si grasimi. Regula e atat de simpla, ca o poate respecta oricine! Pofta buna!

Hrana sanatoasa

Cum ne hranim sanatos copilul – sfaturi si idei de la mamici