Iesitul afara cu bebelusul pentru prima data, reprezinta un adevarat test pentru tinerele mamici, dar cu sfaturile de la Shop 4 Kids, vei sti cum este corect sa procedezi, in functie de sezon.

Cum pregatim bebelusul pentru  plimbare in functie de anotimp

In cazul in care copilul tau este sanatos, medicul iti recomanda sa iesi la plimbare chiar din a doua zi dupa externare. Pentru acest lucru nu ai nevoie de un landou, deoarece durata primelor plimbari nu trebuie sa fie mai mare de 10-20 de minute, in functie de conditiile meteo, astfel incat copilul sa ia putin aer si sa se simta confortabil.

Iarna

In timpul iernii, atunci cand temperatura scade sub 15 grade, nu este recomandabil sa iesi la plimbare in aer curat. Bebelusul tau este inca foarte tanar si va fi dificil sa faca fata schimbarii bruste de temperatura. Asteapta pana cand temperatura va mai creste si copilul va deveni mai puternic. Durata de mers pe jos va trebui sa fie majorata cu 10-15 minute pe zi, timp de 2-4 saptamani. Astfel deja in prima luna, tu si copilasul tau te poti plimba chiar si o ora.

Daca bebelusul este nascut prematur, sau mama este slabita sau se simte rau dupa operatie, este necesar sa amani plimbarile si mersul pe jos, iar acest lucru se poate realiza cu permisiunea medicului pediatru si a unui ginecolog.

Vara

In anotimpul cald, cand temperatura creste peste 25 de grade, nu trebuie sa stai in aer liber intre orele 11:00 si 16:00, iar in restul timpului il poti plimba fara nicio problema oricat doresti. Dimineata incearca sa mergi pe jos cu bebelusul in brate, pe aleile parcurilor sau ale teraselor umbrite daca stai la curte. Bebelusul trebuie protejat de razele directe ale soarelui. Nu uita sa folosesti produse cosmetice special destinate bebelusilor, pentru protectia solara si pentru protectie impotriva daunatorilor din mediu.

Toamna

Toamna exista alte reguli. Aminteste-ti ca toamna este sezonul ploios al anului, astfel incat va trebui sa cumperi o pelerina speciala pentru carucior, care va proteja copilul de ploaia care te poate prinde in momentul cel mai nepotrivit. Pe de alta parte, incearca sa te plimbi cat mai mult prin soare, deoarece ultimele raze ale sale sunt calde si nu sunt periculoase. In momentul in care simti ca temperatura scade, redu timpul de mers pe jos.

Primavara

Primavara, cand zilele devin insorite si cei mai multi doresc sa iasa in jachete, trebuie sa fii foarte atenta. Nu incerca sa spui la revedere cremei de protectie pentru anotimpul rece si vant, deoarece vremea in acest anotimp este foarte inselatoare. Poti creste treptat timpul de mers pe jos, prinzand primele raze de soare, acestea fiind foarte sigure si foarte utile.

De ce trebuie sa merga copilul in aer liber?

Nu este nicio noutate si nu constituie o revelatie faptul ca aerul proaspat contribuie la dezvoltarea deplina a copilului, intarindu-i sistemul imunitar. Dupa ce mersul pe jos creste pofta de mancare, acesta mai normalizeaza si somnul. Chiar si un copil mai agitat, dupa o plimbare prin aer liber se va calma. Incearca sa eviti plimbarea printre blocuri sau prin zonele industriale. In cazul in care casa ta este situata intr-una din aceste zone, incearca sa mergi in cel mai apropiat parc, cel putin o data pe saptamana pentru a scoate bebelusul la aer curat.

plimbare-bebelus

Cum pregatim bebelusul pentru plimbare in functie de anotimp