Cred ca cel mai mult se discuta azi despre cat de mare ar trebui sa fie salariul unei bone, de la minimul pe economie si eventual la negru pentru doar 2 zile libere pe luna si pana la 3000 de lei pentru opt ore si cu singura obligatie de a supraveghea copilul – eventual hranit. Evident ca ambele extreme  sunt eronate, la fel ca si socoteala: eu castig atat, dau la bona in sfert. GRESIT: de ce? Eu nu am bani, imi dai masina gratis? Daca tu ai minimul pe economie, cat sa dai la bona? Probabil 100 de lei sau sa aduca ea de acasa?

Discutii despre salarizarea bonelor si menajerelor

Din punctul meu de vedere – neutru – cred ca salariul minim decent este de 2000 de lei pentru bona, iar pentru menaj se plateste in plus, eventual angajare legala cu taxe la stat ( asigurare, concediu platit, etc. ) Nu-ti permiti? De ce nu apelezi la rude ( bunici, etc. ). Cand salariul nu ajunge ce fel de masina iti iei? Una noua de 50.000 de euro sau una la mana a doua fara mari pretentii?

Cea mai mare greseala: lasi viata si viitorul copilului pe mana bonei, deci ar trebui sa fii mai atenta cu abordarea acestui aspect. Vrei ceva ieftin? Incearca camere de supraveghere, o vecina amabila la 3 – 4 ore, contra unei inghetate si o pizza in weekend. Vrei si menaj usor? Dar o relatie a bonei cu sotul admiti? 🙂 Am exagerat ca sa intelegi deosebirea dintre bona, menajera si iubita. Bona merita respectul tau, daca nu o respecti, nu o angaja!

bona interna

Discutii despre salarizarea bonelor si menajerelor