Cum ar fi sa existe o enciclopedie de nume – da asa cum auzi, sa stii care sunt toate numele de familie din tara asta? Cineva areusi sa adune 28381 nume de familie intr-o baza de date. Sa zicem ca esti in cautarea unui prenume copii, vrei sa stii ce inseamna fiecare, de unde vine, etc. Cum faci? Dar daca vrei sa stii cate persoane poarta acelasi nume cu tine? Eu zic ca o enciclopedie a numelor este bine venita, un fel de WikiPedia dar cu nume si prenume de persoane!

Enciclopedie de nume pentru copii si nume de familie – Namespedia.com

Acum daca tot am deschis subiectul numelor si prenumelor hai sa mai discutam putin pe tema asta. La noi se zice pre-nume, adica in fata numelui, corect? Adica ar trebui sa te cheme Ion Popescu si nu Popescu Ion! La englezi se spune first name si last name, unde evident ca ultimul nume este cel de familie, dar cum pare dificil ei au mai adaugat si variantele family name ( surname), given name sau birth name – numele de botez. Iata ca nu e chiar simplu sa intelegi in alte limbi care este numele si car eprenumele, nu-i asa?

Acum o alta discutie pentru mamici: cum e mai bine sa o numesti pe fata ta? Dar pe baietel? Sa-i pui un nume de sfant, un nume romanesc sau unul mai international? Am vazut tot felul de variante, cel mai caraghios a fost cel al unui roman ( rrom ) din Italia care si-a numit baiatul Gigi Becali in speranta ca miliardarul o sa-i dea ceva bani, o sa-i fie nas, etc. Nu a mers! Mai avem si Maradona, Mercedesa, deci nume se gasesc – ar fi interesant sa le vedem si in enciclopedie!

Enciclopedie de nume

Enciclopedie de nume pentru copii si nume de familie – Namespedia.com