Pentru a-si ajuta copiii sa invete mai usor o limba straina, parintii care deja o cunosc aleg sa vorbeasca impreuna cu ei in casa in aceasta limba. Sa ii ajute sa faca legatura intre cuvantul in limba romana si cel in limba engleza, sa asimileze mai usor regulile de acordare ale unor parti de vorbire si sa articuleze si sa pronunte in mod corect cuvintele.

In foarte multe scoli si gradinite private se pune accent pe invatarea unei limbi straine, educatia fiind oferita atat in romana, cat si in engleza, franceza sau germana. Unii parinti aleg sa se adreseze copiilor atat in limba romana, cat si in limba tinta pe care doresc sa o invete inca de cand sunt foarte mici, iar acesta este un avantaj clar cu care pleaca inca din frageda copilarie viitorii vorbitori nativi.

Avantajele invatarii unei limbi straine din primii ani de viata, de la parinti

Atunci cand ajung la varsta prescolara sau scolara, copiii pot fi inscrisi la cursuri unde pot invata o limba straina si se pot bucura de avantajele pe care aceste eforturi le pot oferi. Imaginea educatiei bilingve s-a schimbat foarte mult in ultimele decenii, pentru ca la inceput, se considera ca a invata doua limbi straine din copilarie era in detrimentul inteligentei celor mici, ca acestia vor avea un vocabular mai restrans in fiecare dintre limbile lor si aceste diferente se vor vedea in situatiile obisnuite in care sunt pusi impreuna cu alti colegi sau cu alti copii din categoria lor de varsta.

Potrivit Stewart School, acum, astfel de informatii sunt combatute de catre opiniile specialistilor, de catre studiile facute in acest sens, fiind sustinuta ideea ca micutii care ajung sa stapaneasca dialogul in mai multe limbi, isi vor gestiona mai bine comportamentul, vor fi mai rigurosi, mai flexibili, fiind nevoiti mereu sa traduca mental dintr-o limba in alta. Ipoteza specialistilor este ca oamenii care stapanesc doua limbi isi antreneaza o parte din abilitatile cognitive tot timpul, acest lucru intarind capacitatea generala de a selecta sau de a exclude unele informatii.

Concret, copiii care invata de mici doua limbi straine dispun de un autocontrol incredibil, care va juca un rol important intr-un numar mare de domenii ale vietii si este considerat un factor foarte important in succesul profesional, social sau academic.

Conexiunea emotionala a copiilor cu limbajul

Sunt specialisti care recomanda parintilor sa nu isi educe copiii intr-o limba care nu este limba lor materna, dar si profesori nativi care sustin ca o educatie in aceasta maniera se va dovedi benefica pentru viitorul lor si pentru abilitatile cognitive. Parintii si-ar ajuta astfel copiii sa razbata in viata, sa invete o limba straina in mod eficient, usor si fara prea mare efort.

Cursantii inscrisi la cursurile de limbi straine care au si avantajul de a avea fundamentul si bazele acestei limbi de acasa, vor beneficia de un mare plus in educatie. Cursurile vor decurge intr-un mod cat mai natural si distractiv, ajutandu-i sa puna in practica ceea ce au invatat.