Esti mamica si mergi la serviciu sau trebaluiesti zilnic prin casa, deci ai senzatia ca iti amorteste gatul, te dor umerii si nu stii de ce. Ei bine deja incep probeleme, iar ateroscleroza poate fi una din cauze, doar ca o putem combate ata de usor prin exercitii fizice, facute la domiciliu, incat ar trebui sa facem acest lucru zilnic, cu toata familia – pentru ca toti trebuie sa fim sanatosi, dar este si mai distractiv si antrenant in acelasi timp.

Exercitii pentru ateroscleroza de facut zilnic si osteocondroza la mamici si tatici

Ateroscleroza  si osteocondroza sunt doua boli moderne care afecteaza in primul rand mamicile si taticii care nu mai fac suficienta miscare zilnic, nu ma refer la mersul pe jos sau statul in picioare la serviciu, ci exercitii fizice care sa iti puna sangele si muschii in miscare, timp de cel putin 30 de minute zilnic, cu transpiratie si efort. Daca nu alergi asa cum o faceai la orele de sport in liceu, degeaba mai faci sport, pierzi si timp si nici nu ai efectele asteptate!

Ce nu stie mamica si taticul? Ca ateroscleroza  apare de la varste fragede, inca din copilarie si grasimile si calciul se depun pe vasele de sange, iar daca ai face miscare si ai arde acele grasimi, ai fi mai sanatos toata viata! Hai sa-ti mai zic ceva, care te va pune pa ganduri, pana cand ingustarea ajunge la 70% nici macar nu ai sa-ti dai seama ca ceva nu merge, ai sa obosesti mai repede, dar ai sa dai vina pe vreme, pe munca, etc. Cand boala devine vizibila, e cam tarziu, asa ca de ce sa nu faci putina gimnastica prin casa, oricum nu te costa nimic, ba chiar poate fi distractiv si sanatos in acelasi timp!

Exercitii fizice