Gradina amenajata cu flori si plante decorative ar trebui sa fie un punct important in viata mamicilor, un loc unde sa se retraga in liniste si sa beneficieze de efectul pozitiv al acestuia.

Stresul cotidian are un efect devastator asupra corpului uman, nici mamicile nu sunt ferite de acesta. Daca mamica este stresata sau ingrijorata transmite totul copilului ceea ce il poate afecta in sens negativ pe acesta. Singurul remediu impotriva stresului este sa alegi un mediu linistitor si calm in care sa petreci cat mai mult timp.

Cand apare un copil in viata unei femei, ea devine direct responsabila de sanatatea bebelusului. Pe langa obligatiile zilnice cum ar fi hranitul si spalatul copilului trebuie sa punem accent si pe o dezvoltare emotionala armonioasa.

Gradina amenajata, un spatiu intim si linistitor.

Copilul mic are nevoie de contactul cu natura si nicaieri nu este mai usor sa faca acest lucru ca in propria gradina.

O gradina amenajata este una dintre cele mai bune solutii pentru a beneficia de efectul linistitor al naturii fara sa fim nevoiti sa ne deplasam de acasa. Gradina de langa casa ar putea fi peticul de natura care sa hraneasca sufletul mamicii si al copilului, de fiecare data cand ei simt nevoia de relaxare.

Natura are un efect uimitor asupra omului, de aceea pentru o tanara mamica este important sa fie cat mai aprope de aceasta.

Cum sa arate gradina?

Nu conteaza neaparat marimea ci mai degraba cum este aceasta gradina, daca are un loc unde sa se aseze mamica sub un copac care sa-i tina umbra, cand soarele este prea puternic.

Sa aiba poteci care sa atinga cele mai indepartate colturi ale gradinii. Astfel se pot face plimbari lungi in gradina, pe langa flori si plante decorative. Culorile florilor ne hranesc sufletul, ne fac sa zambim creand astfel o stare de liniste interioara.

Nu in ultimul rand, sa aiba o sursa naturala de sunet linistitor precum sunetul unui paraias sau al unei cascade artificiale. Sunetele naturale ale apei au un efect linistitor asupra psihicului uman.

Chiar si un iaz de gradina ne poate fi de folos. Un iaz este un mediu propice pentru diferite vietati care se vor muta in imediata apropiere a acestuia. Pasarile cantatoare isi vor face cuibul in apropiere pentru a veni periodic sa bea apa oferind in schimb cantecul lor sublim.

Daca iazul nostru este suficient de adanc il putem popula cu pesti. Este foarte linistitor sa stai langa acest iaz si sa privesti cum inoata pestii in apa cristalina. Iesirea in gradina va deveni un eveniment placut si important pentru mamica, pentru ca ii va oferi  experiente frumoase si armonioase.