Stateam cu mamicile de vorba si am descoperit ca ne lipseste o categorie de informatii foarte importanta, cea cu sfaturi pentru mamici, pe care o inauguram azi cu cateva retele culinare pentru cei mici. Evident ca va trebui sa ne organizam pe categorii de varsta, caci nu putem avea un meniu universal pentru copii de un an pana la cei de 15 ani, nu-i asa? Chiar daca unele mamici considera ca trebuie sa te ocupi cu mare atentie doar la meniul celui mic, va asigur ca pana la 18 ani mamica – sau parintii – trebuie sa se ingrijeasca cu atentie de alimentatia coplului.

Idei de meniuri pentru copilul tau – sfaturi pentru mamici

Daca pana la varsta de un an copilul are o alimentatie mai delicata, dupa aceatsa varsta putem da micutului cam aceiasi mancare pe care o servim si noim insa evident sub o alta forma. Adica in primul rand totul trebuie sa fie bine maruntit, avamd in vedere ca un copil de un an sau doi nu mesteca mancarea, deci totul va trebui sa fie mai mult sub forma unei paste – piureu. Recoamdare: intriuceti mierea in alimentatia bebelusului, va avea un efect de neimaginat! La pasul doi o alta recomandare: NU dati prajeli copiilor!

Sfat important: cel putin odata pe zi mancati la masa cu toata familia. Copilul tau va vedea ca mancati cu pofta si sigur chiar si cel mai mofturos isi va schimba comportamentul. Lasati copilul sa-si aleaga mancarea preferata. Important: micul dejun este principala masa a zilei, invatati asta inca de la o varsta frageda, de obicei copilul va face la fel si la maturitate!

La final va reamintim ca pentru copii sunt importante si cel putin doua gustari pe zi, in afara celor trei mese principale. Incercati pe cat posibil sa evitati dulciurile, oferiti fructe proaspete si miere. Nu obligati copilul sa “pape tot”, lasati-l pe el sa aprecieze cand este satul! Fara a exagera, oferiti de cateva ori pe saptamana la micul dejun un ou fiert. Deasemenea nu uitati sa adaugati in meniu lapte batut sau chefir. Cam asta a fost pentru micul dejun, pentru masa de pranz si de seara, revenim alta data!

Meniu pentru copii

Idei de meniuri pentru copilul tau – sfaturi pentru mamici