Daca nu avem surprize in urmatoarele zile de la parlamentarii nostri, iata care va i nou grila de salarizare pentru bugetari in 2015, sau mai corect zis, pentru anumiti bugetari din invatamant, politie si autoritatile locale. Cred ca aeasta shimbare va afetca si modul in are sunt platite bonele si menajerele, avand in vedere a asa a fost si pana acum. Daca va intereseaza cum vor sta lucrurile in sanatate, mai ales ca mult edintre bone au si pregatire medicala, sora sau asistenta – ar trebui sa stiti ca un medic primar va avea intre 5.636 de lei si 7.018 lei brut, in timp ce o sora medicala va avea un salariu cuprins intre 1.947 de lei si 2.424 de lei brut sau 1713 net.

Noua grila de salarizare pentru bugetari in anul 2015 – poiect legislativ

Salarii 2015Daca am vazut cum sta treaba cu noile salarii in domeniul medical, sa vedem ce propune legislativul pentru profesori. Un debutant dar are este incadrat ca profesor pe specialitate – deci nu suplinitor, va avea un brut de 1.923 de lei, in schimb va primi in mana doar 1371, adica la cursul de azi al unui euro, ar fi extraordinara suma de 310 euro! Nu e mult, dar e mai bine decat nimic. Cum vor fi platiti suplinitorii? O alta poveste, despre care poate vom scrie in viitor. Ceva mai bine stau profesorii cu vechime, cei cu gradul intai si o vechime de 40 de ani (adica in pragul pensionarii) , ar putea ajunge la un salariu de 4.500 de lei. Tot este bine, la calcularea pensiei!

Pentru cei din administratie cu studii medii se va plati intre 1.558 si 1.940 lei, adica deja inteleg de e plecau din primarii pe trei luni la capsuni!

Marire de salarii

Noua grila de salarizare pentru bugetari in anul 2015 – poiect legislativ