Stim cu totii cat este de greu sa gasesti bona ideala,  dar oricat de greu ar fi acest lucru putem construi impreuna o relatie care sa fie in beneficiul copiilor. Nu este indicat sa schimbam bonele des, copii se ataseaza de ele, iar aceste schimbari nu-i fac in niciun caz bine. Evident ca nu vom pastra o bona care nu corespunde, insa ca in orice relatie, facem si compromisuri si incercam sa remediem sitiatia, in asa fel incat sa iasa bine, iar bona sa fie o a doua mamica pentru cel mic.

Relatia dintre bona si mamica

Am vazut destul de des abordarea: nu angajez bona care intreaba de la inceput de salariu. Ca si cum cineva ar munci pe gratis si indiferent cat este salariul, vii la munca! DA, nu banii sunt pe primul loc in viata, dar nici tu nu mergi la munca indiferent cat de putin ti-ar da angajatorul, nu-i asa? Este bine sa ai o bona cu studii, doar ca asta inseamna ca ii oferi ceva care sa o motiveze – sa renunte la un alt serviciu care s-ar preta pentru studiile ei si sa accepte sa vina la tine. Tine cont ca tu nu-i poti oferi perspective de avansare peste 5 sau 10 ani, cum ar avea daca ar munci la o companie.

Atentie! Nu lua decizii pana nu lasi bona cu copilul cateva ore macar. De obicei copilul simte daca i se potriveste bona – alta treaba este cand angajezi in strainatate – aici fie cauti pe loc, fie pentru un salariu mai mic, aduci din tara, dar cu riscul de a plati drumul dus – intors! Poate va vine greu sa considerati ca bona este un membru al familiei, dar asa trebuie sa fie! Important! Verificati cum se simte copilul dupa ce ati angajat bona – doarme mai bine, este agitat, etc. Daca va permiteti, puneti o camera ca sa vedeti cum se poarta cu copilul – pana la urma el este subiectul si predicatul in acest context! Nu banii, nu bona si nici parintii!

La final: reflecati mult daca alegeti o bona pentru copil, bunicii sau il duceti la cresa! Fiecare din variante are avantaje si dezavantaje! De preferat ar fi sa stea mama, daca nu ea atunci bunica, dar daca nu se poate nici asa, alegeti bona!

Bona si mama

Relația dintre bona si mămică