Multa lume nici macar nu stie ce spune legea referitor la transportul copiilor in masina, asa ca am decis ca site-ul Mamica.Org sa va dea o mana de ajutor si sa va informeze in aceasta privinta. Inca dina nul 2015 Noul Cod Rutier reglementeaza aceste aspecte legate de transportul copiilor in masina, de ce si cum sunt folosite scaunele pentru bebelusi, etc. Pana la ce varsta trebuie sa avem scaun pentru copil in masina? Legea spune ca pana la 3 ani si mai mult daca inaltimea acestuia nu depaseste 1 m si 35 de cm. de la ce varsta poate sta copilul pe scqaunul din fata? Dupa ce trece de 12 ani!

Scaunele auto pentru copii – sfaturi si legislatie

Legea prevede ca in anumite situatii – daca ai scutire de la medic – poti sa transporti copii fara a fi imobilizati in scaun special, sau chiar fara centura, dar in acest caz pe bancheta din spate va fi insotit de un adult. Chiar daca este prevazuta si o amenda pentru nerespectarea transportului in siguranta a copiilor cu masina, eu cred ca cel mai important este sa va ganditi mai intai la copil si apoi la buzunar!

Atentie! Scutirea de la medic pentru a nu pune copilul in scaun sau a nu folosi centura de siguranta si mijloacele suplimentare de siguranta trebuie prezentata la cerere agentului de politie, deci trebuie sa o aveti cu voi! Stiu ca scaunul auto pentru bebelusi nu este ieftin, dar este obligatoriu si mai ales este o masura de siguranta pentru copilul tau. Nu risca si foloseste doar scaune omologate, apoi poti sa-l vinzi sau sa-l dai cadiu unei rude!

Copilul în mașină