Astazi vom vorbi despre educatia copilului, despre cadouri si despre indeplinirea dorintelor acestuia. Inca de la inceput trebuie sa stim ca nicio abordare stricta a metodelor de educatie nu va da rezultate bune, pentru ca un parinte va trebui sa stie cum sa-si dozeze dragostea in asa fel incat copilul sa primeasca exact ce are nevoie, in functie de varsta sa. Iar prima lectie de viata este cea a schimbului, ofera ceva si poate vei primi ceva.

Sfaturi cu privire la educatia copilului – cadouri sau restrictii ?

Ati vazut ca am subliniat mai sus acel poate, pentru ca nu trebuie sa ne obisnuim copilul cu “schimbul” de dragoste, deci el inca de mic va trebui sa stie ca exista si posibilitatea de a oferi ceva si a nu primi nimic in schimb. Totusi, trebuie sa stie ca in majoritatea cazurilor, cat dai – atata primesti in schimb. Exista un singur lucru care se da neconditionat: dragostea parintilor!

In 99% din cazuri copii care primesc totul sfarsesc prin a nu mai aprecia nimic! De aceea este foarte important sa obisnuim copilul de mic cu primirea acelor lucruri care-i sunt de folos. Nu faceti risipa de cadouri, acest lucru ii va dauna micutului si la varsta adulta. Ce trebuie sa stie copilul? Ca atunci cand ceva este util si necesar, mama va face tot posibilul sa cumpere acel ceva si sa-l ofere copilului. Dar daca un lucru nu este util, atunci exista posibilitatea sa nu-l primeasca.

Revenind la sarbatori, asa cum este Craciunul, ziua de nastere, etc. vom da copilului cadouri, dar nu in mod excesiv, pentru ca acesta sa invete sa pretuiasca ceea ce primeste.

Educatia copilului

Sfaturi cu privire la educatia copilului – cadouri sau restrictii ?