Ca orice mamica te gandesti mereu la binele copilului, iar cand vine vorba de incaltaminte pentru copii ar trebui sa avem in vedere faptul ca piciorul micutilor este poate cel mai solicitat la aceste varste fragede. De aceea ar fi bine sa cumparam doar produse de calitate din magazinele de specialitate. Am incercat sa gasim raspunsul corect la mamici dar si la medici ortopezi, pentru ca indiferent cat de putin ne gandim la asta, sanatatea copiilor nostri depinde de ceea ce fac acum parintii ( ma refer la varstele fragede, cand copii nu pot explica clar ceea ce-i deranjeaza).

Sfaturi pentru procurare incaltaminte copii de la mamici cu experienta

Printre sfaturile primite in ceea ce priveste procurarea de incaltaminte copii am gasit si cateva pe care am vrea sa le impartasim mamicilor care ne trec pragul. Am inteles ca problemele cele mai importante apar la copii pana in patru ani, asa ca desi este important sa cumparam incaltaminte ortopedica indiferent de varsta copiilor, pentru cei cu varsta mai mica de patru ani alegerea facut as-ar putea sa-l influenteze toata viata.

Chiar daca principalul scop pentru care purtam incaltamitea este sa ne protejam piciorul, ar trebui sa avem in vedere ca sanatatea coloanei depinde de modul in care ne alegem incaltamintea, felul in care pasim. Prin urmare cumparatoi doar incaltaminte de calitate, chiar daca piciorul copiilor creste si va trebui sa schimbati acea incaltaminte, nu cumparati pentru cativa ani inainte.

Sanatatea articulatiilor depinde de modul in care ne alegem incaltamintea, asa ca trebuie acordata o atentie deosebita acestui aspect. In plus incaltamintea trebuie sa asigure in mod necesar mobilitatea degetelor si sa asigure o circulatie corecta a sangelui in laba piciorului. Ea nu trebuie sa fie nici prea larga dar nici prea stransa ( incaltamintea fireste ).

O alta problema este materialul din care este confectionata incaltamintea, acesta trebuie sa asigure perspiratia piciorului, glisarea lui si sa asigure “un calcat” normal. In speranta ca v-am dat cateva sfaturi utile, va asteptam si pe voi cu pareri si observatii personale la rubrica Contact!

Incaltaminte copii

Sfaturi pentru procurare incaltaminte copii de la mamici cu experienta