Sa fii mamica e lucru mare, mai ales cand esti la prima nastere si nu ai experienta in acest domeniu. Cumperi zeci de carti, iti intrebi propria mama, ceri sfaturi de la prietenele tale care au nascut si vezi ce copii sanatosi si frumosi au, si cu toate astea, parca simti o teama inexplicabila.
Ajungi sa pui tot felul de intrebari precum: care este cea mai corecta pozitie pentru alaptat, de cate ori pe zi se alapteaza copilul, cand incep sa hranesc bebelusul cu mancare solida?
Si acestea sunt doar cateva din intrebarile care le framanta pe viitoarele mamici si la care speram sa gasim impreuna raspunsul.

Sfaturi pentru viitoarele mamici – alaptarea corecta

In ziua de azi gasim extrem de multe sfaturi si raspunsuri pe site-uri si forumuri cu vechime. Eu recomand cu caldura si incredere site-ul 123Mama.ro pe care va invit sa-l urmariti si pe FaceBook pentru a fi mereu la curent cu noutatile publicate.

Ar mai trebui sa stiti ca sunt copii care vor sa fie hraniti la san mai tot timpul, chiar daca nu le este foame. Nou nascutul in primele doua, chiar trei luni trebuie hranit odata la doua sau trei ore, ceea ce poate reprezenta un factor de stres pentru proaspata mamica. Insa, incepand cu luna a patra alaptarea se va face mai rar si deja mama este mult mai relaxata.

De ce hranim atat de des bebelusul in primele luni de viata? Pentru ca are un stomacel mic, care trebuie umplut destul de des. Daca in prima luna il vom hrani de 10 -12 ori intr-un interval de 24 de ore, in luna a treia de exemplu este suficient sa-l alaptam doar de sapte sau opt ori.
Iata asadar doar o mica parte din problematica pe care o vom dezbate impreuna aici.
Va asteptam si cu intrebari pentru medicul nutritionist sau pentru pediatru, cat si despre oricare alt subiect legat de nou-nascuti.

Sfaturi pentru mamici

Sfaturi pentru viitoarele mamici – alaptarea corecta