Sindromul alienarii ( instrainarii ) parintesti este acum recunoscut in instanta si parintii care practica denigrarea celuilalt parinte ( de obicei a celui ce nu primeste custodia ) este sanctionata de legea romaneasca. Banuiesc ca multi copii ajunsi acum la maturitate si care au trecut prin experienta unui divort al parintilor au avut parte de un astfel de tratament. Chiar daca este greu de dovedit ca mama ( ea este de obicei cea care primeste custodia coplului dupa divort ) isi abuzeaza emotional copilul minor prin denigrarea tatalui ( sau a parintelui ), exista cateva simtome clare care dovedesc asta.

Sindromul alienarii ( instrainarii ) parintesti recunoscut in instantele din Romania

Va spuneam ca exista cateva indicii care atesta aceasta practica la parintele ce primeste custodia sau se pregateste sa o ceara in instanta. Cel mai frecvent avem situati ain care copilul nu accepta o noua relatie a celuilalt parinte, prezinta accese de furie fata de prietenii sai si a familiei extinse a acestuia. Va spun din proprie experienta ca astfel de traume se resimt si la varste mai amari, cand copilul se maturizeaza dar inca isi invinuieste parintele pentru ca a “chinuit-o” pe mama.

Un copil are nevoie de afectiunea ambilor parinti pentru a se dezvolta emotional in mod corect, iar daca este lipsit de dragostea si afectiunea unuia din parinti, acest lucru il va afecta pe termen lung, poate pe toata viata. Restrictionarea accesului la al doilea parinte este un exemplu elocvent de alienare parinteasca, indifrent ce explicati ii s-ar da copilului,

De mult eori se pierde din vedere un aspect important, daca relatiile sunt normale intre cei doi parinti divortati, copilul va trece mai usor peste despartirea parintilor, ba mai mult se va bucura de dragostea a patru parinti, opt bunici, etc. Iata deci ca legea din Romania s-a aliniat la cea europeana si interzice de acum astfel de practici, putand duce chiar la pierderea custodiei copilului.

Sindromul alienarii parintesti

Sindromul alienarii ( instrainarii ) parintesti recunoscut in instantele din Romania