Un cuplu care a devenit familie este cu adevarat fericit si cu adevarat o familie numai dupa ce copilul si-a facut aparitia in viata celor doi. Nou nascutul este, cum se spune, rodul iubirii, insa parintii vor vedea pe pielea lor ca un copil inseamna mult mai mult. Copilul reprezinta o realizare, ceva deosebit, este un fapt care ii face pe parinti sa se simta importanti, sa se simta ca au un rol si un destin pe lumea aceasta.

Insa odata cu aceasta bucurie, la pachet soseste si necesitatea unei maturitati pentru cresterea si ingrijirea copilului. La inceput, pe langa sentimentul de fericire, poate aparea si sentimentul de teama, de emotie sau de slabiciune, chiar o posibila neputinta, in sensul ca parca nu se face, de catre niciunul dintre parinti, tot posibilul care sa dea acea siguranta cum ca bebelusul este crescut corespunzator. Aici intervin toate elementele: alimentatia sanatoasa, hainutele potrivite, medicamentatia necesara, construirea unei camere specifice cresterii unui bebelus dar si mobilierul si ustensilele aferente.

Putem observa fara niciun efort, cum unul dintre parinti sau impreuna, atunci cand ies cu al lor copilas la plimbare, la aer curat, fie ca e vorba de un parc, de o iesire in afara orasului sau chiar in cartier, vom remacra un sugar imbracat prea gros pentru anotimpul de vara sau prea gros chiar pentru perioada iernii. Acestea sunt niste exagerari care provin dintr-o prea mare grija, din o pura necunostinta sau din acel gand care spune ca “eu stiu cel mai bine ce trebuie pentru al meu copilas”.

Dupa cum stim, exagerarile si masurile extreme nu sunt bune in niciun domeniu. De aceea se recomanda sa se apeleze la alte cupluri, care au experienta in cresterea unui copil, sa se obtina informatii de la medicul de familie sau de la medicul pediatru, sa se cerceteze websiteurile si blogurile ce au drept specific tema cresterii copilului. Este prea periculos sa se actioneze doar “dupa ureche” si doar dupa “atotcunoasterea proprie”. In joc se afla sanatatea, dezvoltarea si viata propriului copil, asa ca se merita si se recomanda depunerea efortului necesar, incat se se stie clar cum trebuie sa fie crescut micutul. Totul se invata si odata cu timpul si experienta, oricine va deveni un foarte bun parinte. Conteaza dorinta, vointa si interesul in acest sens.

Autor: Laurentiu

bebelusul tau

Tu stii sa ai grija de bebelusul tau?